Venymistä istumatyön vastapainoksi

tl;dr Olen alkanut venytellä, jotta selkä pysyisi istumatyökunnossa. Kyllä venyminen auttaa.

Heinäkuun alusta lukien olen venytellyt säännöllisesti ja se on ollut sen verran tehokasta, että aion jatkaa. Filosofin työ on pääasiassa istumista: istun työhuoneella lukemassa ja kirjoittamamassa, istun kahvihuoneessa juttelemassa ja istun tai makailen kotona lukemassa. Tätäkin kirjoittaessani istun.

Tällainen jatkuva kököttäminen ei tee erityistä hyvää selälle. Venyminen on halpa lääke. Olen pari vuotta käynyt myös hierojalla muutamien viikkojen välein hoidattamassa hartioitani ja lapojani, mutta heinäkuussa paikka on kiinni ja kesäkuussa en muuten vain ehtinyt menemään. Siis pari kuukautta on mennyt edellisestä hieronnasta.

Alapuolisessa videossa näet ensimmäisen venyttelykertani 2.7.2019. Mitään kaunista katsottavaa se ei ole, mutta jokin alku jokaisessa harrastuksessa on.




Nämä ovat ne liikkeet, joita olen tehnyt säännöllisesti. Kuva on nyysitty instagramista joltain, joka kehotti ottamaan kuvan talteen ja käyttämään sitä.
Seuraava video on muutamia viikkoja tuoreempi. Kuvasin sen 18.7. Liikkeet sujuvat jo paljon luonnikkaammin ja tuntuu kuin olisi kaikkiaan helpompi mennä eri asentoihin.



Tästä venyttelystä on ollut se etu, että jo kolmen päivän harjoittelun jälkeen pystyin hipaisemaan varpaitani ja siitä vajaan viikon kuluttua sormet pysyivät lattiassa jo muutaman hetken. Alkutilanteessa sormenpäät jäivät noin viisitoista senttiä lattiasta. Tosin, tiedä sitten mikä etu se varsinaisesti on pystyä varpaitaan koskettelemaan. Suurten intohimojen toteuttamista varmaan.

Kommentit

Suositut tekstit